![]() |
نام غذا: مرغ تندوری (Tandoori Chicken)
نوع غذا: هندی
توضیحات: یک سری چیزها هست که هر انسانی باید در طول زندگیش تجربه کند. اول و مهمتر از همه غلت زدن در برف و سپس پریدن در یک وان آب داغ است! اما دیدن اینکه یک آشپز خبره هندی چگونه با پختن غذاهای تنوری جادوگری میکند در فاصله کمی از اولویت اول قرار میگیرد. مرغ تندوری نوعی غذای معروف هندی است که اسمش را از تنورهای پخت نان گرفته است. تندور معادل هندی تنور است. هرچند مرغ تندوری را به طور سنتی در دمای بسیار بالا بر روی آتش مستقیم و در داخل تنور ساختهشده از آجر و خاک رس میپزند، اما میتوان آن را بر روی کبابپز یا داخل فر نیز بریان نمود.
مواد لازم برای چهار نفر: هشت تکه ران مرغ با استخوان، یک سوم پیمانه کره یا روغن مایع، یک پیمانه ماست ساده، یک عدد پیاز خردشده، دو حبه سیر کوبیده شده، دو قاشق غذاخوری آب لیموترش، چند قطره رنگ خوراکی قرمز، نمک، فلفل و ادویه گرام ماسالا به مقدار لازم.
طرز تهیه: همه مواد را به غیر از مرغ درون یک کاسه ریخته و هم بزنید تا کاملا مخلوط شود. ادویه گرام ماسالا را میتوانید با مخلوط پودر زیره، تخم گشتیز ساییده، هل ساییده، پودر دارچین، جوز هندی ساییده و میخک ساییده درست کنید. تکههای مرغ را در این مخلوط ریخته و به خوبی هم بزنید تا به خورد یکدیگر بروند و بگذارید به مدت دو ساعت داخل یخچال بماند. فر را گرم کنید و مرغها را به مدت بیست دقیقه با حرارت ملایم بپزید. سپس مرغها را از فر خارج کنید، دوباره به سس آغشته نمایید و مجددا برای ده دقیقه داخل فر این بار با حرارت بیشتر بگذارید تا مرغها خوشرنگ شوند. مرغ تندوری را میتوانید با نان داغ، تکههای لیموترش و گشنیز خورد شده سرو کنید.