![]() |
نام غذا: بریان
نوع غذا: ایرانی
توضیحات: بریان اصفهان (بریونی) یکی از غذاهای معروف ایرانی است که آوازهاش در بسیاری از کشورهای جهان نیز پیچیده و در میان ایرانیان نیز کمابیش خورنده دارد. این غذا مشهورترین غذای سنتی اصفهان به شمار میآید.
مواد لازم برای سه نفر: نیم کیلو گوشت سر دست و دنده، یک عدد پياز درشت، سه قرص نان سنگک، دارچين، زعفران، نعناع خشک شده، نمک، فلفل و زردچوبه
طرز تهیه: گوشت را با مقداری آب و یک عدد پیاز خرد شده و زردچوبه بپزید و پس از نرم شدن گوشت، به آن نمك اضافه کنید. آب گوشت پخته را كنار بگذارید و گوشت پخته شده را همراه نعناع خشک شده چرخ کنید. نمک و فلفل و زرد چوبه را به میزان دلخواه به گوشت چرخ کرده اضافه و با هم مخلوط کنید. سپس یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریان را روی شعله گاز بگذارید تا داغ شود و کمی روغن در آن بریزید به طوری که کف آن چرب شود. مخلوط گوشت چرخ شده را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی، کف تابه یا کفگیر پهن کنید و روی حرارت بگیرید تا كف بریان طلایی شود. روی یک تکه نان سنگک یک قاشق از آب گوشت بریزید، بعد پودر دارچین را روی نان مرطوب ریخته و بریان را روی نان برگردانید.
اطراف بریان را معمولا با ریحان تزئین می كنند. شما می توانید در صورت دلخواه کمی خلال بادام و پسته هم روی بریان بریزید. به علاوه کنار بریان می توان جگر سفید پخته و چرخ شده نیز قرار داد. بهترین شکل سرو بریان همراه با کاسه آبگوشت، کشک، لیموترش و یک پارچ دوغ می باشد.